Valori etice cu care se confruntă asistenții sociali

Asistența socială este o profesie în creștere, pe măsură ce crește cererea de profesioniști calificați. Dacă vă gândiți să deveniți asistent social, există mai multe lucruri de luat în considerare, atât în ceea ce privește interesele personale, cât și formarea și calificările pentru o carieră de succes.

Dileme etice în asistența socială

Asistența socială este un domeniu în creștere, la care se adaugă multe domenii noi, iar cererea pentru profesioniștii săi este în creștere. Este o profesie care se concentrează exclusiv pe ajutorarea celorlalți, fără niciun scop egoist sau comportament profitabil, așa că i se acordă o mare importanță. Există o mulțime de tipuri diferite de asistenți sociali, dar ceea ce au toți în comun este un simț al eticii și principii care trebuie respectate.

Indiferent dacă acești lucrători sunt angajați de guvern sau de o organizație privată, unul dintre lucrurile esențiale este că trebuie să urmeze un cod de conduită specific atunci când vine vorba de munca lor. Cele mai multe organizații au propriul cod de etică, dar și Asociația Națională a Asistenților Sociali a elaborat un cod, care trebuie urmat de toți lucrătorii din țară. Acesta include toate aspectele legate de comportament și este foarte cuprinzător.

Există multe valori etice importante, dar cea mai importantă este serviciul.

Scopul principal al lucrătorilor sociali ar trebui să fie acela de a oferi un serviciu comunității și de a fi dispuși să ajute indiferent de situație. Aceste servicii nu ar trebui să fie pentru a obține un câștig financiar, ci doar pentru a ajuta oamenii. Justiția socială este o valoare etică importantă, iar asistenții sociali ar trebui să încerce să pună capăt tuturor tipurilor de nedreptăți din domeniul lor de interes. Este important ca acești lucrători să cunoască valoarea fiecărei ființe umane, astfel încât să înțeleagă importanța de a face chiar și cea mai mică diferență. În plus, o valoare etică importantă este importanța relațiilor, astfel încât acești lucrători să facă eforturi pentru a sprijini și îmbunătăți relațiile umane de orice fel.

Deși este de la sine înțeles, asistenții sociali trebuie să pună alte persoane și nevoile lor mai presus de propriul câștig financiar. Aceștia trebuie să înțeleagă că munca pe care o fac este pentru umanitate și că este un fel de caritate, nu o simplă afacere, ca în cazul multor cariere.

În plus, asistenții sociali trebuie să înțeleagă și faptul că nu toată lumea este dispusă să primească ajutorul lor, așa că nu pot forța pe cineva să lucreze. Chiar dacă ar putea fi capabili să ajute pe cineva, dacă acea persoană refuză ajutorul, lucrătorii nu au dreptul de a-și impune deciziile asupra acelei persoane. Confidențialitatea este la fel de importantă și orice informație despre un client ar trebui să fie clasificată și să nu fie împărtășită nimănui, cu excepția cazului în care este necesar, și chiar și atunci, trebuie obținut consimțământul.

Site-uri de cazinouri online – sloturi Rogue


Recent, operatorii de cazinouri online au avut de-a face cu problemele site-urilor web necinstite care s-au bucurat de o popularitate crescută datorită capacității lor de a profita de jucătorii de cazinouri prin utilizarea site-urilor sociale și de cazino. Există câțiva pași pe care trebuie să-i urmați atunci când utilizați aceste cazinouri sau site-uri sociale pentru a evita să deveniți victima acestor site-uri necinstite. Ar trebui să vă uitați la fiabilitatea site-ului web, la măsurile de securitate utilizate și la lista de jocuri disponibile pe site înainte de a vă decide să jucați orice joc. Ca întotdeauna, asigurați-vă că jucați în mod responsabil și jucați numai cu sloturi care sunt sloturi aprobate de cazinou și de autoritatea de jocuri din țara dvs.

Citește și Împărtășiți cunoștințele în beneficiul societății noastre

0 comments
0 likes
Next post: Împărtășirea cunoștințelor în beneficiul societății noastre

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *