Rolul serviciilor sociale

Dacă aveți nevoie de mai mult ajutor și asistență acasă sau vă gândiți să vă mutați într-un adăpost protejat sau într-o casă rezidențială sau de bătrâni, trebuie să contactați departamentul local de servicii sociale care va organiza o evaluare a îngrijirii pentru a identifica tipul de îngrijire de care aveți nevoie. Aveți dreptul la o evaluare, indiferent de capacitatea dvs. de a plăti pentru îngrijirea de care ați putea avea nevoie.

Odată ce evaluarea dvs. de îngrijire a fost finalizată, serviciile sociale vă vor putea sfătui cu privire la tipul de ajutor pe care îl pot oferi.

Pot sta în propria mea casă?

Dacă doriți să rămâneți în propria casă, consiliul ar trebui să depună toate eforturile pentru ca acest lucru să se întâmple. Este posibil să aveți dreptul la mesele livrate acasă, să vă ajutați să vă adaptați locuința pentru a vă asigura siguranța (de la lifturi de scări până la alarmele de incendiu), pentru a vă încălzi casa și chiar pentru a vă ajuta la întreținerea grădinii.

Dacă aveți nevoie de un nivel mai ridicat de asistență, serviciile sociale pot aranja ca un îngrijitor să vă viziteze casa, cu frecvență în funcție de nivelul dvs. de nevoie.

Ce se întâmplă dacă trebuie să intru într-o casă rezidențială sau de bătrâni?

Dacă evaluarea dvs. de îngrijire indică faptul că un azil de bătrâni ar fi cel mai potrivit loc pentru a vă îndeplini nivelul de îngrijire și sunteți mulțumit de decizie, serviciile dvs. sociale locale vor organiza o evaluare financiară, analizând veniturile, capitalul și activele dvs. pentru a vă stabiliți cât de mult trebuie să plătiți pentru taxele dvs. Ar trebui să vă asigurați că primiți toate beneficiile financiare la care aveți dreptul, deoarece evaluarea financiară va presupune că primiți toate beneficiile corecte și vă va calcula contribuția la taxe în consecință.

Pentru mai multe informații despre taxe și drepturi, vizitați paginile noastre de sfaturi financiare.

După evaluarea dvs. financiară, serviciile sociale vă pot ajuta să alegeți o casă de îngrijire și chiar dacă consiliul dvs. contribuie la taxele pentru casă de îngrijire, aveți în continuare dreptul de a alege în care casă de îngrijire locuiți. Cu toate acestea, pentru serviciile sociale care să vă sprijine la alegere, trebuie să selectați o casă adecvată nevoilor dvs. de îngrijire, care are un post vacant, care poate lucra contractual cu consiliul pentru a vă oferi îngrijirea și care nu va percepe mai mult decât plătește în mod normal consiliul pentru cineva cu nivelul dvs. de nevoi.

Pot merge la o casă de îngrijire într-o altă zonă?

Dacă serviciile sociale din zona dvs. v-au evaluat nevoile și au convenit să plătească taxele pentru locuințe, acestea sunt în continuare responsabile pentru taxele dvs. dacă doriți să vă mutați într-o altă zonă. Mulți oameni găsesc case de îngrijire mai apropiate de familie sau prieteni și atâta timp cât casa de îngrijire selectată corespunde criteriilor menționate mai sus, finanțarea va continua.

Dacă casa de îngrijire pe care ați selectat-o ​​nu are un post vacant, puteți face aranjamente pentru a rămâne într-o casă de îngrijire alternativă sau să rămâneți în propria casă până când un loc devine disponibil. Consiliul local ar trebui să vă poată ajuta cu ambele opțiuni, dacă vă ajută cu taxele dvs.

Mark Sadler a fondat Yourcarehome Ltd în 2008

http://www.yourcarehome.co.uk a fost creat cu un scop simplu. Pentru a ajuta publicul să găsească case de îngrijire și pentru a le oferi un punct central pentru a furniza toate cele mai bune informații disponibile pe internet. Schimbarea modului în care oamenii își găsesc case de îngrijire. Îi îndreaptă către cel mai bun ajutor și sfaturi de pe internet, oferindu-le informațiile imparțiale de care au nevoie pentru a face alegeri în cunoștință de cauză. Toate casele de îngrijire de pe yourcarehome.co.uk au șanse egale să se prezinte. Nu avem înregistrări îmbunătățite sau preferențiale !!

El a fost intervievat la BBC Radio și Sky News și a participat la un program BBC Radio 4 You & Yours despre dificultățile de a găsi o casă de îngrijire.

Citește și Programul de asistență socială corporativă

0 likes
Prev post: Deveniți un asistent social

Related posts