CV-ul serviciilor sociale: aplicați, acționați și inspirați

Cel mai mic dintre lucrurile pe care le poți obține din funcția de funcționar public este un simț al scopului. Și tocmai de aceea trebuie să vă supuneți celor mai stricți angajatori atunci când aplicați pentru o carieră și vocația de a oferi ajutor altor persoane.

Organizațiile non-profit și companiile caritabile își aleg angajații pentru a se asigura că persoana pe care o vor avea este cineva care este prea dedicat slujbei de dragul ei. Cei mai buni funcționari publici sunt cei care sunt motivați de oamenii pe care îi ajută și caută o indicație că o aveți.

Mai mult, dacă sunteți cel mai dornic solicitant, nu este dificil să găsiți unul care dorește să vă angajeze. Iată ce să vă amintiți când scrieți pentru un CV al serviciilor sociale:

1. Nu există competiție, ci doar diferențe de personalitate

Deoarece serviciile sociale nu sunt o industrie, majoritatea angajatorului dvs. nu vă vor privi ca fiind calificați sau nu. Fie că vi se potrivește cultura lor, fie că nu. Asigurați-vă că programul sau organizația la care aplicați se potrivește cu personalitatea dvs. Servirea altora nu necesită prea mult din „profesionalism și expertiză”. Ceea ce aveți nevoie este inima pentru a servi mai mult pe ceilalți. Și ghici ce, persoanele cu personalitate altruistă sunt mai puține decât persoanele cu „profesionalism și expertiză”, deci este mai greu să te califici.

2. Ei caută dedicare mai mult decât abilități

Cu siguranță aveți abilitatea dacă aveți dăruire. Dar încearcă să subliniezi mai mult faptul că ești pasionat de cauza lor decât să te concentrezi pe a fi pasionat în a fi asistent social. Amintiți-vă că nu sunt destui oameni care fac servicii publice, deși sunt mulți pe piața muncii cu talente și abilități. Dovedește doar că nu trebuie să comercializezi atât de mult, ci să inspiri.

3. Nu vorbi niciodată, niciodată despre bani

Majoritatea persoanelor din organizațiile nonprofit sunt succinte, dacă nu chiar snob în privința banilor. Numirea prețului dvs. este un nu-nu. A întreba ceva despre bani înainte de a intra în slujbă ar putea fi cea mai mare opțiune pentru angajator. Mai mult, dacă indicați salariul și vânzările sau orice semn de dolar în CV-ul dvs. de servicii sociale, vă aflați într-un mare pericol de a fi eliminați la prima examinare.

4. Experiența contează mai mult decât inteligența

Spuneți mai multe despre seminarii și despre locurile de muncă pe care le-ați avut legate de serviciul public. Dacă ai prea multe diplome și onoruri, le-ai putea spune. Cu toate acestea, reduceți-le dacă este necesar pentru a oferi mai mult spațiu implicării și experiențelor comunității.

5. Poți fi om

Nu este prea mult un loc pentru cravate și să funcționeze ca un robot. Pentru a vă executa funcțiile în mod eficient într-o organizație nonprofit, trebuie să vă bazați pe o anumită compasiune, umanism și bun simț. Dacă există hoți, șerpi și diavoli în costum negru în alte industrii, nu vă așteptați la același lucru în domeniul nonprofitului. Adăugați un element uman în CV-ul dvs. de servicii sociale .

Probabilitatea este că sunteți în căutarea mai mult decât un alt loc de muncă. Găsești o vocație.

Nelson Mullins este un fost expert în angajări și recrutări corporative, care scrie în mod regulat articole despre CV-uri, redactarea CV-urilor, dezvoltarea personalității și cariera în general. Este tată a trei copii, care se bucură și de fotografie și ciclism. Nelson consideră că, deși lumea ocupării forței de muncă continuă să fie o cursă de șobolani pentru candidați, este important să fii mereu echipat cu idei noi privind susținerea creșterii carierei și a oportunităților.

Citește și Deveniți un asistent social

0 likes
Prev post: Elaborarea unui plan de păstrare a angajaților pentru lucrătorii din serviciile socialeNext post: Deveniți un asistent social

Related posts